Training arbeidsrecht Module 1

Tijdens deze training staan twee onderwerpen centraal: contractuele afspraken en pensioen.

Contractuele afspraken: de start van de arbeidsrelatie

Met de werknemer maak je bij het aangaan van een dienstverband afspraken over de functie en het salaris, maar bijvoorbeeld ook over het verbod op concurrerende werkzaamheden. De componenten uit de arbeidsovereenkomst zullen wij nagaan, waarbij wij ook ingaan op nieuwe wetgeving. Ook bespreken wij wat de (on)mogelijkheden zijn als het gaat om het wijzigen van arbeidsvoorwaarden. 

Pensioen: wat kunnen en moeten we daar eigenlijk mee doen?

Een andere belangrijke contractuele afspraak in de arbeidsovereenkomst is pensioen. Want, wat valt daar eigenlijk allemaal onder? Ben je als werkgever eigenlijk verplicht om pensioen aan te bieden? En hoe weet je dit? Veel organisaties zijn daarnaast op dit moment bezig met dit onderwerp, omdat de Wet toekomst pensioenen is aangenomen. De nieuwe regels voor pensioen gelden vanaf 1 juli 2023. Wat houden die nieuwe regels nu eigenlijk in? En wat wordt er van werkgevers verwacht? Wat kan HR hier concreet in betekenen in de ondersteuning van werkgevers en werknemers? En in hoeverre hebben werknemers eigenlijk nog invloed op pensioen als arbeidsvoorwaarde?

Tijdens deze training vragen wij je om actief mee te denken met stellingen en casussen. Daarbij kun je zelf ook vragen stellen over zaken waar je in de praktijk tegen aan loopt. Ook zullen wij van tevoren een opdracht aan je toezenden, zodat je al goed in de stof zit voor de trainingsavond.

Masters Academy Partner: De Clercq Advocaten Notariaat
Aantal avonden: 2
Maximaal aantal deelnemers: 15

Lesdata: 25 januari, 1 februari

 

'De cursus Arbeidsrecht kan ik zeker aanraden. Toen ik hoorde dat ik mij kon aanmelden voor deze cursus heb ik dit meteen gedaan. Ikzelf had mede door mijn opleiding nog weinig kennis over arbeidsrecht en dit wilde ik heel graag via Masters ontwikkelen. De gegeven lesstof was makkelijk te volgen, er was ruimte voor vragen en de sfeer was aangenaam. De locatie waar het werd gegeven (op het kantoor van Masters) vond ik ook heel fijn. Er was genoeg ruimte voor het aantal deelnemers en er waren genoeg faciliteiten.'
Lisa Barbieri
Volgde de training arbeidsrecht

Informatie:

  • Locatie: Schiekade 45, Rotterdam
  • Datum: 25 januari 2024
  • Duur: 2 avonden
  • Kosten: €970,-