Training arbeidsrecht Module 1

Tijdens deze training staan drie actuele arbeidsrechtelijke onderwerpen centraal, namelijk Privacy en arbeidsrecht, grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer en duurzame inzetbaarheid.

Door de digitalisering en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) lopen werkgevers steeds vaker tegen praktische problemen aan bij de uitvoering van de werkzaamheden. Kun je bijvoorbeeld een personeelsvolgsysteem invoeren om te controleren of de medewerkers die thuiswerken ook wel echt aan het werk zijn? 

Verder zien wij dat werkgevers op dit moment veel aandacht hebben voor (het voorkomen van) grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Wat wordt er nu verwacht van de werkgever? Wij doorlopen een praktisch stappenplan, waarbij aandacht wordt besteed aan het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag en wat de werkgever moet doen als grensoverschrijdend gedrag wordt geconstateerd.

Tijdens de laatste avond gaan we in op duurzame inzetbaarheid. Werknemers worden geacht steeds langer door te werken. De AOW-leeftijd ligt inmiddels op 66 jaar en 7 maanden en stijgt in 2024 naar 67 jaar. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken of om juist langer door te werken. Welke (on)mogelijkheden heeft een werknemer bij het eerder stoppen of juist langer doorwerken en – belangrijker nog – hoe houdt de werknemer het vol om op een gezonde en productieve manier deze leeftijd al werkend te bereiken? Wij geven praktische tips over wat er in dat kader van de werkgever en HR-adviseur verwacht wordt en hoe je hier mee om kunt gaan. 

Tijdens deze training vragen we je om actief mee te denken met stellingen en casussen. Daarbij kun je zelf ook vragen stellen over zaken waar je in de praktijk tegenaan loopt. Ook krijg je van tevoren een opdracht, zodat je al goed in de stof zit voor de trainingsavond.

Masters Academy Partner: De Clercq Advocaten Notariaat
Aantal avonden: 3
Maximaal aantal deelnemers: 15

Lesdata: 7 februari 2023, 21 februari 2023, 14 maart 2023

 

'De cursus Arbeidsrecht kan ik zeker aanraden. Toen ik hoorde dat ik mij kon aanmelden voor deze cursus heb ik dit meteen gedaan. Ikzelf had mede door mijn opleiding nog weinig kennis over arbeidsrecht en dit wilde ik heel graag via Masters ontwikkelen. De gegeven lesstof was makkelijk te volgen, er was ruimte voor vragen en de sfeer was aangenaam. De locatie waar het werd gegeven (op het kantoor van Masters) vond ik ook heel fijn. Er was genoeg ruimte voor het aantal deelnemers en er waren genoeg faciliteiten.'
Lisa Barbieri
Volgde de training arbeidsrecht

Informatie:

  • Locatie: Schiekade 45, Rotterdam
  • Datum: 7 februari 2023
  • Duur: 3 avonden
  • Kosten: €825,-