Arbeidsrecht Module 3

Tijdens deze training gaan we in op de verschillende manieren waarop een arbeidsovereenkomst kan worden beëindigd. 

Het ontslagrecht kent verschillende ontslaggronden. Wanneer is er sprake van een ontslaggrond op basis waarvan een arbeidsovereenkomst kan worden beëindigd? Wat is daarvoor nodig? We zullen deze ontslaggronden tijdens de eerste avond toelichten, waarbij we onder meer aandacht besteden aan de opbouw van dossiers. 

Tijdens de tweede avond gaan we in op de verschillende mogelijkheden van beëindigen, zoals het ontslag op staande voet en de beëindiging met wederzijds goedvinden. Waar moet je op letten? Wanneer is een ontslag op staande voet terecht? En wat zijn de risico’s? Omdat dit erg afhangt van de omstandigheden, zullen wij hier spraakmakende rechtspraak bespreken.

 

Tot slot gaan wij ook in op de rol van de ondernemingsraad bij een reorganisatie. Wanneer moet de ondernemingsraad worden betrokken? En wat is de rol? Daarnaast bespreken we de haken en ogen van het afspiegelingsbeginsel. 

Tijdens deze training vragen we je om actief mee te denken met stellingen en casussen. Daarbij kun je zelf ook vragen stellen over zaken waar je in de praktijk tegenaan loopt. Ook krijg je van tevoren een opdracht, zodat je al goed in de stof zit voor de trainingsavond.

Masters Academy Partner: 

Aantal avonden: 3

Maximaal aantal deelnemers: 15

Lesdata: 11 oktober 2023, 1 november 2023, 8 november 2023

 

Informatie:

  • Locatie: Schiekade 45, Rotterdam
  • Datum: 11 oktober 2023
  • Duur: 3 avonden
  • Kosten: €825,-