Arbeidsrecht Module 4

Tijdens deze training staan vier onderwerpen centraal: ontslaggronden, dossieropbouw , ontslag op staande voet en beëindiging met wederzijds goedvinden.

Ontslaggronden en dossieropbouw

Het ontslagrecht kent verschillende ontslaggronden. Wanneer is er sprake van een ontslaggrond op basis waarvan een arbeidsovereenkomst kan worden beëindigd? Wat is daarvoor nodig? Wij zullen deze ontslaggronden tijdens de eerste avond toelichten, waarbij wij onder meer aandacht besteden aan de opbouw van dossiers. 

Ontslag op staande voet en beëindiging met wederzijds goedvinden

Tijdens deze avond gaan wij in op de verschillende mogelijkheden van beëindigen, zoals het ontslag op staande voet en de beëindiging met wederzijds goedvinden. Waar moet je op letten? Wanneer is een ontslag op staan de voet terecht? En wat zijn de risico’s? Omdat dit erg afhangt van de omstandigheden, zullen wij hier spraakmakende rechtspraak bespreken.

Tijdens deze training vragen wij je om actief mee te denken met stellingen en casussen. Daarbij kun je zelf ook vragen stellen over zaken waar je in de praktijk tegen aan loopt. Ook zullen wij van tevoren een opdracht aan je toezenden, zodat je al goed in de stof zit voor de trainingsavond.

Masters Academy Partner: DeClerQ Advocaten

Aantal avonden: 2

Maximaal aantal deelnemers: 15

Lesdata: 12 november, 19 november

 

Informatie:

  • Locatie: Schiekade 45, Rotterdam
  • Datum: 12 november 2024
  • Duur: 2 avonden
  • Kosten: €970,-