Power BI – Verdieping

Misschien ben je net als wij: je hebt je vastgebeten in Power BI en kan het niet loslaten. Leuk hè?! Je hebt in de fundamentals training geleerd hoe je een aantal basis DAX formules kunt gebruiken, maar voor jou is dat natuurlijk nog maar het begin.

Wist je al dat er een paar honderd DAX formules zijn? Wist je ook dat je er echter maar een handjevol nodig hebt om de meest voorkomende berekeningen te maken?

Het hele punt van DAX is namelijk niet om zoveel mogelijk functies te leren. Je moet DAX gaan begrijpen. DAX is namelijk opgebouwd rondom een aantal basisprincipes. Pas als je deze basisprincipes kent, kun je op de juiste manier je functies schrijven. Hier zul je meteen zien dat je relatief weinig functies nodig hebt.

We hebben we voor deze training vier avonden uitgetrokken. We beginnen met het ontvouwen van de basisprincipes van DAX. Aan de hand van deze principes gaan we oefenen met allerlei praktijkcasussen. Zodat je niet alleen de theorie kent, maar je ook weet hoe je het moet toepassen. Na afloop van deze training ben je hard op weg om een DAX goeroe te worden en kun je de meest voorkomende casussen oplossen. 

Masters Academy Partner: Power BI Academy
Aantal avonden: 4
Maximaal aantal deelnemers: 10

Lesdata: 4 september, 11 september, 18 september, 25 september

 

'De inhoud van de cursus was meer dan ik voorafgaand had verwacht. Waar ik bij de start van deze cursus dacht aan het ``bouwen`` van een mooi dashboard, werd bij de eerste les al duidelijk dat het tijdens deze cursus meer zou gaan over het `` begrijpen`` van PowerBi en hoe je er als gebruiker voor kan zorgen dat een dashboard op grote bestanden kan draaien zonder performance problemen. Denk hierbij aan het schrijven van efficiënte codes middels DAX waar rekening wordt gehouden met de twee basisprincipes rijcontext & filtercontext. Verder werd er aandacht besteed aan de achterliggende handelingen die PowerBi uitvoert wanneer je als gebruiker een code schrijft.'
Ferdinand Goreman
Volgde de training Power BI Verdieping

Informatie:

  • Locatie: Zipperz
  • Datum: 4 september 2024
  • Duur: 4 avonden
  • Kosten: €1.225,-